Інформація про калорійність їжі зменшує її споживання – дослідження

0
1970
Фотограф: stevepb. Джерело: фотобанк pexels.com.

Вчені з Оксфордського університету дослідили, що інформація про калорійність продукту мотивує людину їсти менше. Наприклад, під час типового обіду на 600 калорій (шматок піци та безалкогольний напій) інформація про кількість калорій може зменшити їх споживання на 12% (приблизно 71 калорія, що еквівалентно одному печиву).

Про це повідомляє видання BBC Україна із посиланням на лондонську газету The Times.

“Це дослідження має переконати політиків, що необхідно вживати заходів для заохочення або навіть введення обов’язкового маркування щодо кількості калорій у стравах і напоях в меню кав’ярень, кафе і ресторанів”, – зазначає Сьюзен Джебб, професорка Оксфордського університету та одна із авторів дослідження.

Тереза Марто, директор відділу досліджень поведінки та здоров’я Кембриджського університету, розповіла газеті, що найбільше враження на споживачів справляють саме цифри, які показують калорійність страв. Вони стимулюють людей віддавати перевагу менш калорійним продуктам, як-от печиву замість шматка торта.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ