З 1 січня неякісний український шоколад перетвориться на “глазуровану цукерку”

0
595

Міністерство аграрної політики та продовольства видало новий наказ для підвищення стандартів українських виробів із шоколаду та какао. Документ чітко фіксує вимоги до якісного та кількісного складу продукції, її маркування та класифікації.

Про це заявила заступниця міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час прес-конференції щодо виконання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною в 2017 році.

Так, відтепер чорний шоколад повинен містити не менше 35% какао-продукту, молочний – не менше 25% какао та понад 14% молочних продуктів. Білий шоколад – як мінімум, 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів. Таким чином усі інші солодощі, які не відповідатимуть цим нормам, називатимуться вже не шоколадом, а “солодким батончиком” або “глазурованою цукеркою”.

«Ми вже досить активно експортуємо шоколад та вироби з нього до країн ЄС. Лише за січень-жовтень поточного року збільшився експорт на 35%, порівняно з 2016 роком, та становив $25,3 млн. Це для мене показних переорієнтації нашого експорту на нові ринки за останні два роки. Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном»,- каже Ольга Трофімцева.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ